Obradujte sebe, ali i najmilije ledenom kinder tortom. Ne oduzima puno vremena i ne treba vam rerna. Ovo je i idealna torta za iznenande goste jer se pravi za svega 20 minuta. Samo pomešajte sastojke i poređajte u kalup, ohladite u zamrzivaču i torta je spremna za posluživanje. Najbolje letnje poslastice su one koje se ne peku. 

Veoma je osvežavajuća, pa može da zameni i svaki čokoladni sladoled

Sastojci:

Za koru:

  • 150 g mlevene plazme
  • 100 g margarina ili putera
  • 100 g šećera
  • 100 g otopljene čokolade za kuvanje
  • 100 ml mleka

Za fil:

  • 600 ml slatka pavlaka
  • 300 g zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 2 vanilin šećera
  • 3 kašike kakao praha

Za ganaš:

  • 200 g čokolade
  • 200 ml šlaga

Priprema:

Pomešajte sve sastojke za koru i dobro sjedinite. Sipajte u okrugli kalup koji ste obložili pek papirom (dno i ivicu). Stavite u frižider. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom i ohladite. Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom, pa dodajte kondezovano mleko i još malo mutite. Podelite smesu na 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte kakao i promešajte. Glazuru sipajte u špric za kolače. Preko keksa prvo kašiko sipajte taman fil (kao krugovi da budu), pa oko njih sipajte glazuru. Zatim ide beli fil (isto da liči na krugove), pa crni fil, preko glazura i tako dok ne potrošite sav materijal. Preostalu glazuru sipajte na vrh torte. Stavite u zamrzivač na sat vremena. 

Izvor: natašineslastice