Kada su napolju visoke temperature pravo je vreme za osvežavajuće poslastice. Ovo je recept za sorbe sa različitim ukusima. Prednost ovog ledenog slatkiša nije samo u tome što će vas osvežiti, nego se i pravi baš lako. Trebaće vam manje od 10 minuta. Ako vam se ovi ukusi ne dopadaju, uvek možete da osmislite neki svoj, samo sirup uvek koristite.
Sorbe po ukusu može da stane rame uz rame sa sladoledom koliko je dobar. Ako isprobate saznaćete zašto su milioni oduševljeni ovim receptom.
Sastojci:
Za sirup:
- 1 šolja šećera
- 1/2 šolje vode
Za sorbe od maline i manga:
- 3 šolje smrznutog manga
- 1 šolja smrznute maline
- 2-3 kašike sorbe sirupa
Za sorbe od bobičastog voća:
- 4 šolje smrznutog bobičastog voća
- 2-3 kašike sorbe sirupa
Sorbe od krastavca i dinje:
- 3 šolje smrznute dinje
- 1 šolja smrznutog krastavca
- 2-3 kašike sorbe sirupa
Sorbe od bosiljka i breskve:
- 4 šolje smrznute breskve
- 2-3 lista bosiljka
- 2-3 kašike sorbe sirupa
Za pinja kolada sorbe:
- 4 šolje smrznutog ananasa
- 1/4 šolje kokosovog mleka
- 2-3 kašike sorbe sirupa
- 1 limeta, kora i sok
Priprema:
Za sirup: U malom tiganju na srednjoj vatri pomešajte šećer i vodu. Zagrejte smešu, neprestano mešajući, dok se sav šećer ne otopi. Pustite da se sirup potpuno ohladi pre upotrebe.
Za sorbe od maline i manga: Sipajte voće u blender i dodajte sirup. Kada dobijete kašastu smesu gotovo je. Možete da servirate odmah ili da stavite u zamrzivač.
Za sorbe od bobičastog voća: Pomešajte sastojke u blenderu dok ne dobijete kašastu smesu. Služite odmah ili ostavite u zamrzivaču.
Sorbe od krastavca i dinje: Pomešajte seckanu dinju i krastava, dodajte sirup i napravite kašu u blenderu. Služite odmah ili držite u zamrzivaču.
Sorbe od bosiljka i breskve: Pomešajte sastojke za sorbe i napravite kašu u blenderu. Služite odmah ili držite u zamrzivaču.
Za pinja kolada sorbe: Isti je postupak kao i za ostale. Sjedinite sastojke u blenderu dok ne dobijete kašasti smesu. Služite odmah ili držite u frižideru.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus