Kada su napolju visoke temperature pravo je vreme za osvežavajuće poslastice. Ovo je recept za sorbe sa različitim ukusima. Prednost ovog ledenog slatkiša nije samo u tome što će vas osvežiti, nego se i pravi baš lako. Trebaće vam manje od 10 minuta. Ako vam se ovi ukusi ne dopadaju, uvek možete da osmislite neki svoj, samo sirup uvek koristite. 

Sorbe po ukusu može da stane rame uz rame sa sladoledom koliko je dobar. Ako isprobate saznaćete zašto su milioni oduševljeni ovim receptom. 

Sastojci:

Za sirup:

  • 1 šolja šećera
  • 1/2 šolje vode

Za sorbe od maline i manga:

  • 3 šolje smrznutog manga
  • 1 šolja smrznute maline
  • 2-3 kašike sorbe sirupa

Za sorbe od bobičastog voća:

  • 4 šolje smrznutog bobičastog voća
  • 2-3 kašike sorbe sirupa

Sorbe od krastavca i dinje: 

  • 3 šolje smrznute dinje 
  • 1 šolja smrznutog krastavca
  • 2-3 kašike sorbe sirupa

Sorbe od bosiljka i breskve: 

  • 4 šolje smrznute breskve
  • 2-3 lista bosiljka
  • 2-3 kašike sorbe sirupa

Za pinja kolada sorbe:

  • 4 šolje smrznutog ananasa
  • 1/4 šolje kokosovog mleka
  • 2-3 kašike sorbe sirupa
  • 1 limeta, kora i sok

Priprema:

Za sirup: U malom tiganju na srednjoj vatri pomešajte šećer i vodu. Zagrejte smešu, neprestano mešajući, dok se sav šećer ne otopi. Pustite da se sirup potpuno ohladi pre upotrebe.
Za sorbe od maline i manga: Sipajte voće u blender i dodajte sirup. Kada dobijete kašastu smesu gotovo je. Možete da servirate odmah ili da stavite u zamrzivač. 
Za sorbe od bobičastog voća: Pomešajte sastojke u blenderu dok ne dobijete kašastu smesu. Služite odmah ili ostavite u zamrzivaču. 
Sorbe od krastavca i dinje: Pomešajte seckanu dinju i krastava, dodajte sirup i napravite kašu u blenderu. Služite odmah ili držite u zamrzivaču. 
Sorbe od bosiljka i breskve: Pomešajte sastojke za sorbe i napravite kašu u blenderu. Služite odmah ili držite u zamrzivaču. 
Za pinja kolada sorbe: Isti je postupak kao i za ostale. Sjedinite sastojke u blenderu dok ne dobijete kašasti smesu. Služite odmah ili držite u frižideru. 

Izvor: stvarukusa.rs