Mini krofne se pojedu u jednom zalogaju i zato su odlične za neke zabave ili ako želite da poslužite gostima. Takođe, dobre su i kada želite da obradujete ukućane, posebno decu. U ovom receptu vam nudimo i preliv sa kojim možete da ih servirate, ali ako želite možete i po svojoj želji, npr. sa džemom. Pročitajte kako se pravi najbolji džem od šljiva, jer domaće je uvek najbolje.  

Ako želite slanu verziju, samo poslužite sa sirom, šunkom, krem sirom... Kod ovog testa je dobro to što ne mora da se mesi, samo se pomešaju sastojci i špatulom sjedinte. Zato se lako i brzo prave. 

Sastojci:

  • 300 ml vode
  • 300 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 10 g suvog kvasca

Za preliv:

  • 250 g šećera 
  • 250 ml vode 
  • 20 ml limunovog sooka 
  • 200 g čokolade 

Priprema:

U vodu sipajte kvasac i so, pa promešajte. Dodajte brašno i promešajte žicom. Pokrijte i ostavite 30 minuta. U veću šerpu ili tiganj sipajte litar ulja, a testo sipajte u kesu od zamrzivača i isecite vrh. Iznad zagrejanog ulja sipajte uz pomoć kese krofne i secite makazama. Pržite 10 minuta.  
Pomešajte šećer, vodu i limunov sok, pa kuvajte dok se šećer ne otopi. Čokoladu takođe istopite. Umočite krofne u smesu sa šećerom, pa sa čokoladom. A možete i samo sa šećerom.