Preukusan namaz koji svi volimo, sada više ne moramo da kupujemo. Domaći krem sir je tako lako napraviti, a najbolje se slaže sa domaćim hlebom.

Sastojci:

I recept: Običan krem sir

  • 2 l punomasnog mleka
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • sok od 1 limuna
  • soli po ukusu

II recept: Krem sir sa bosiljkom 

  • 2 l punomasnog mleka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika putera
  • sok od 1 limuna
  • malo bosiljka
  • šaka oraha (50 g)
  • so po ukusu

Priprema:

I RECEPT: Stavite mleko da prokuva. Kad mleko proključa, dodajte limunov sok. Izvadite sir i procedite, pa posolite. Dodajte maslinovo ulje, pa u blenderu skroz usitnite. 

II RECEPT: Isti je postupak kao sa prvim, jedino što ovde pored maslinovog ulja dodajete i puter. Kada lepo sve sjedinite, dodajte seckane orahe i bosiljak i promešajte. Zgužvajte pek papir i sipajte krem sir na sredinu, pa onda urolajte.  Ostavite u frižideru barem 3 sata. Secite kriške i tako stavljajte na hleb, a običan krem sir možete da mažete. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs