Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje i želite da isprobate sami da napravite i testeninu i sos onda je ovo recept za vas. Priprema testa i karbonare ne zahteva puno vremena, jedino što će razvlačenje testa biti malo teži posao, ali vredi.
Sastojci:
- 2 velika jajeta
- 200 g brašna tip 00 (može i obično)
Priprema:
Pomešajte ova jaja i brašno i umesite testo. Pokrijte ga providnom folijom i ostavite u frižideru pola sata.
Premesite testo na pobrašnjenoj površini i oklagijom rastanjite baš tanko u obliku pravouganika. Presavijte po dužini i onda isecite trakice (kao na slici).
Sada razdvojte trakice i stavite taljatelje da se skuvaju.
Recept za karbonaru
Sastojci:
- 1 jaje + 2 žumanca
- malo slanine
- parmezan
- 1 čen belog luka
Priprema:
U tiganju na malo maslinovog ulja propržite seckanu slaninu. Jaja i žumanca dobro umutite i dodajte parmezan, pa promešajte. Zatim u slaninu dodajte sitno seckan beli luk i taljatele. Promešajte i sipajte jaja. Isključite šporet i kuvajte par minuta na isključenom. Ne preterujete da se jaja ne bi skuvala, kratko ostavite na vreloj ringli i odmah sklonite.
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo
Najbolji čizkejk sa medom
Osvežavajuća salata od krastavaca