Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje i želite da isprobate sami da napravite i testeninu i sos onda je ovo recept za vas. Priprema testa i karbonare ne zahteva puno vremena, jedino što će razvlačenje testa biti malo teži posao, ali vredi.

Sastojci: 

  • 2 velika jajeta
  • 200 g brašna tip 00 (može i obično)

Priprema: 

Pomešajte ova jaja i brašno i umesite testo. Pokrijte ga providnom folijom i ostavite u frižideru pola sata.

Premesite testo na pobrašnjenoj površini i oklagijom rastanjite baš tanko u obliku pravouganika. Presavijte po dužini i onda isecite trakice (kao na slici).

Sama svoj majstor: Napravite domaće taljatele od SAMO 2 SASTOJKA + PRAVI RECEPT ZA KARBONARU
Foto: Stvar ukusa taljatele

Sada razdvojte trakice i stavite taljatelje da se skuvaju.

Recept za karbonaru

Sastojci:

  • 1 jaje + 2 žumanca
  • malo slanine
  • parmezan
  • 1 čen belog luka

Priprema:

U tiganju na malo maslinovog ulja propržite seckanu slaninu. Jaja i žumanca dobro umutite i dodajte parmezan, pa promešajte. Zatim u slaninu dodajte sitno seckan beli luk i taljatele. Promešajte i sipajte jaja. Isključite šporet i kuvajte par minuta na isključenom. Ne preterujete da se jaja ne bi skuvala, kratko ostavite na vreloj ringli i odmah sklonite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs