Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje i želite da isprobate sami da napravite i testeninu i sos onda je ovo recept za vas. Priprema testa i karbonare ne zahteva puno vremena, jedino što će razvlačenje testa biti malo teži posao, ali vredi.
Sastojci:
- 2 velika jajeta
- 200 g brašna tip 00 (može i obično)
Priprema:
Pomešajte ova jaja i brašno i umesite testo. Pokrijte ga providnom folijom i ostavite u frižideru pola sata.
Premesite testo na pobrašnjenoj površini i oklagijom rastanjite baš tanko u obliku pravouganika. Presavijte po dužini i onda isecite trakice (kao na slici).
Sada razdvojte trakice i stavite taljatelje da se skuvaju.
Recept za karbonaru
Sastojci:
- 1 jaje + 2 žumanca
- malo slanine
- parmezan
- 1 čen belog luka
Priprema:
U tiganju na malo maslinovog ulja propržite seckanu slaninu. Jaja i žumanca dobro umutite i dodajte parmezan, pa promešajte. Zatim u slaninu dodajte sitno seckan beli luk i taljatele. Promešajte i sipajte jaja. Isključite šporet i kuvajte par minuta na isključenom. Ne preterujete da se jaja ne bi skuvala, kratko ostavite na vreloj ringli i odmah sklonite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus