Sada liker jednostvno možete napraviti kod kuće i uživati u njemu sa ukućanima i prijateljima.
Sastojci:
- 1l ruma
- 4l belog vina
- 700 g šećera
- 12 pomorandži
- 2 limuna
- 2 štapa vanile
Priprema:
1. Pomorandže i limun dobro opreite i isecite.
2. U veliku teglu sipajte vino, šećer i rum. Promešajte dok se ne otopi šećer. Dodajte pomorandže i štapiće vanile i dobro promešajte. Zatvorite posudu i držite na hladnom i tamnom mestu.
3. Svakih 7 dana promešati liker.
4. Ostaviti ga da stoji 40 dana. Nakon toga procediti i sipati u flaše, pa ostaviti na hladnom mestu još nekoliko meseci.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus