Sada liker jednostvno možete napraviti kod kuće i uživati u njemu sa ukućanima i prijateljima.
Sastojci:
- 1l ruma
- 4l belog vina
- 700 g šećera
- 12 pomorandži
- 2 limuna
- 2 štapa vanile
Priprema:
1. Pomorandže i limun dobro opreite i isecite.
2. U veliku teglu sipajte vino, šećer i rum. Promešajte dok se ne otopi šećer. Dodajte pomorandže i štapiće vanile i dobro promešajte. Zatvorite posudu i držite na hladnom i tamnom mestu.
3. Svakih 7 dana promešati liker.
4. Ostaviti ga da stoji 40 dana. Nakon toga procediti i sipati u flaše, pa ostaviti na hladnom mestu još nekoliko meseci.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: dnevni.rs
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća
Originalni recept za junetinu na burgundski način