Kolači koji se ne peku, pa još sa čokoladom i keksom su svima omiljena kombinacija. Kada su napolju visoke temperature ne pada vam teško da pravite ove jednostavne poslastice jer samo treba da smućkate sastojke. Ovsene pahuljice i orahe ne morate da stavljate ako ne volite.
Poslužite ih posle fantastičnog ručka kao što je piletina sa tikvicama i pečurkama.
Sastojci:
- 400 g usitnjenog keksa
- 125 g margarina
- 50 g čokolade za kuvanje
- 150 ml vode
- 5 kašike šećera
- 1 šaka ovsenih pahuljica
- 1 šaka seckanih
Za premaz:
- 50 g čokolade
- malo ulja
Priprema:
U vodu, dodajte šećer, margarin i čokoladu, pa stavite da provri. Sklonite sa vatre i dodajte keks, sjedinite. Manji pleh obložite pek papirom, pa sipajte dobijenu smesu i lepo poravnajte. Premažite čokoladom otopljenom sa malo ulja. Možete da pospete sa tropskim muslijem.
Recept poslala Tanja Đorđević
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom