Kolači koji se ne peku, pa još sa čokoladom i keksom su svima omiljena kombinacija. Kada su napolju visoke temperature ne pada vam teško da pravite ove jednostavne poslastice jer samo treba da smućkate sastojke. Ovsene pahuljice i orahe ne morate da stavljate ako ne volite. 

Poslužite ih posle fantastičnog ručka kao što je piletina sa tikvicama i pečurkama

Sastojci:

  • 400 g usitnjenog keksa
  • 125 g margarina
  • 50 g čokolade za kuvanje
  • 150 ml vode
  • 5 kašike šećera
  • 1 šaka ovsenih pahuljica
  • 1 šaka seckanih

Za premaz:

  • 50 g čokolade
  • malo ulja

Priprema:
U vodu, dodajte šećer, margarin i čokoladu, pa stavite da provri. Sklonite sa vatre i dodajte keks, sjedinite. Manji pleh obložite pek papirom, pa sipajte dobijenu smesu i lepo poravnajte. Premažite čokoladom otopljenom sa malo ulja. Možete da pospete sa tropskim muslijem. 

Recept poslala Tanja Đorđević