Zašto kupovati začin u prodavnici kada možete da napravite domaći koji ne sadrži veštačke boje i pojačivače ukusa. Ovaj domaći povrtni začin biće savršen dodatak domaćim jelima i supama. Pripremite ga sada kao zimnicu i moći ćete da ga koristite veći deo godine.
Sastojci:
- 500 g šargarepe
- 250 g paškanata
- 1 veći koren celera
- list peršuna i celera
- so
Priprema:
Šargarepu, celer i paškanat oprati i oljuštiti, zatim samleti ili izblendirati (lišće nožem iseći). Sušiti jedan dan na suncu ili rerni na oko 70 stepeni. U toku sušenja promešati. Na količinu sušenog povrća dodati isto toliko soli (ili manje po želji). Dobija se 200 g suvog začina. Spakovati u teglu i držati u frižideru.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus