Zašto kupovati začin u prodavnici kada možete da napravite domaći koji ne sadrži veštačke boje i pojačivače ukusa. Ovaj domaći povrtni začin biće savršen dodatak domaćim jelima i supama. Pripremite ga sada kao zimnicu i moći ćete da ga koristite veći deo godine.
Sastojci:
- 500 g šargarepe
- 250 g paškanata
- 1 veći koren celera
- list peršuna i celera
- so
Priprema:
Šargarepu, celer i paškanat oprati i oljuštiti, zatim samleti ili izblendirati (lišće nožem iseći). Sušiti jedan dan na suncu ili rerni na oko 70 stepeni. U toku sušenja promešati. Na količinu sušenog povrća dodati isto toliko soli (ili manje po želji). Dobija se 200 g suvog začina. Spakovati u teglu i držati u frižideru.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom