Lovorov list jelima daje fantastičnu aromu i specijalitete pretvara u pravi pikantni gurmanluk. Baš kao i kosti ribe ili tapići cimeta, ukoliko se ne odstrane iz jela pre serviranja, uvek završe na ivici tanjira nakon obroka.
Jedan od razloga zbog kojih se lovorov list stavlja ceo je zbog oštrih ivica, pa je lakše da uklonite ceo hrskav list nego da se mučite sa sitnim delovima.
S druge strane, lovorov ima veoma jaku aromu. Ako biste ga usitnili i rasporedili po jelu, njegov ukus i miris bi preovladali i zamaskirali originalnu aromu specijaliteta.
Ipak, lovorov list se može naći i u obliku praha, i to ponekad u raznim mešavinama začina. Ukoliko želite, možete ga i sami samleti, ali vodite računa da ne preterate kada začin dodajete jelu. Vodite računa da koristite jak blender sa oštim sečivima, kako se u mlevenom začinu ne bi našli veći oštri komadi lovora.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem