Mnogi savetuju da se u jela ne stavljaju nikakvi gotovi začini, poput vegete i drugih mešavina, jer često sadrže velike količine veštačkih aditiva, aroma i boja.

Ipak jelo nije isto ukoliko u njega ne dodate mešavinu začina. Ipak, najzdravija i najukusnija varijanta je upravo ona koju naprvite sami u svojoj kuhinji.

Sastojci:

  • 2 kg paprika
  • 1 kg šargarepe
  • 1/2 kg korena peršuna
  • 1/2 kg crnog luka
  • 1 koren celera srednje veličine
  • 1 veći koren paškanata
  • 750 g soli
  • 750 g ulja

Priprema: Povrće operite i očistite. U blenderu sameljite, možete da koristite i lišće koje je bilo na korenu peršuna. U samlevenu smesu dodajte so i ulje, pa sve dobro promešajte. Od ove smese dobije se 5 tegli začina. Odložite na hladno do upotrebe. Nema potrebe da dodajete nikakav konzervans, jer ga so i ulje dobro konzerviraju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: krstarica.com