Mnogi savetuju da se u jela ne stavljaju nikakvi gotovi začini, poput vegete i drugih mešavina, jer često sadrže velike količine veštačkih aditiva, aroma i boja.
Ipak jelo nije isto ukoliko u njega ne dodate mešavinu začina. Ipak, najzdravija i najukusnija varijanta je upravo ona koju naprvite sami u svojoj kuhinji.
Sastojci:
- 2 kg paprika
- 1 kg šargarepe
- 1/2 kg korena peršuna
- 1/2 kg crnog luka
- 1 koren celera srednje veličine
- 1 veći koren paškanata
- 750 g soli
- 750 g ulja
Priprema: Povrće operite i očistite. U blenderu sameljite, možete da koristite i lišće koje je bilo na korenu peršuna. U samlevenu smesu dodajte so i ulje, pa sve dobro promešajte. Od ove smese dobije se 5 tegli začina. Odložite na hladno do upotrebe. Nema potrebe da dodajete nikakav konzervans, jer ga so i ulje dobro konzerviraju.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: krstarica.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus