Postoje različiti recepti za pripremu testa. Međutim, ako nemamo dovoljno iskustva testo nam ne ispadne uvek kako smo zamislili. Ali, sa ovim receptom koje sadrži kiselu vodu, nema greške. Dobija se mekano i mirsno pecivo, od kojeg će vam mirisati cela kuća. Svaka domaćica bi trebalo da se iskuša u pravljenju testa, a sa ovim receptom će vam uvek uspeti.
Sastojci:
- 700 g brasna
- svež kvasac ili kesica suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 250 ml mlakog mleka
- 200 ml kisele vode
- 1 kašičica soli
- 100 ml ulja
- 2 jajeta
- 2 kasike ulja
- 50 g susama
- 300 g krem sira
- 100 g putera ili margarina
Priprema:
Pomešajte kvasac sa šećerom i mlakim mlekom. Zatim dodajte pola količine brašna, kisele vode, so i ulje (100 ml). Mešajte, pa postepeno dodajte ostatak brašna i vode. Dobro umesite testo, pa pokrijte i ostavite da odstoji pola sata. Premesite testo i razvucite na centimetar debljine. Testo premažite sa istopljenim puterom. Preko razmažite krem sir i isecite trake. Svaku traku urolajte i malo spljoštite prstima. Premažite umućenim jajima u koja ste dodali ulje (2 kašike), pa uvaljajte u susam. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C nekih 30 minuta.
Izvor: brzireceptiisaveti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus