Sa gotovim korama i sirom napravićete najbolju pitu. Treba vam 10 minuta za pripremu i 20 minuta za pečenje. Nikad brže do ukusnog jela. Iznenadite ukućane ovom pitom jer je ukus mnogo bolji nego kupovni. Hrskava kora krcka u ustima, a sir se topi. Uživaćete u svakom zalogaju.
Sastojci:
- 120 ml kisele vode
- 50 ml ulja
- 500 g kora za pitu
- 500 g sitnog sira
- 1 jaje
Prirpema:
Pomešajte kiselu vodu i ulje, pa premažite svaku koru. Ređajte po 3 kore jednu na drugu. Premažite ivicu sirom, pa urolajte. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite sa umućenim jajetom i u jaje dodajte malo smese kojom ste premazivali kore. Pecite na 210°C nekih 20 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Cooking.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem