Vruću pitu poslužite uz domaće kiselo mleko ili jogurt. Odličan obrok bez mnogo muke.

Sastojci:

Za testo:

  • 2 jajeta
  • 2 dl kisele vode
  • 2 dl jogurta
  • 50 ml ulja
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 250 g kukuruznog brašna
  • 150 g pšeničnog brašna

Za fil:

  • 1 dl ulja
  • 1 struk praziluka
  • 300 g očišćenog spanaća
  • 1 kašika sušenog povrća
  • 1 jaje
  • 200 g kravljeg sira

Priprema:

Umutite jaja, dodajte, jogurt, kiselu vodu, so i ulje, i dobro umešajte. Oba brašna sa praškom za pecivo sjedinite. U masu sa jajima, lagano mešajući dodajte brašno. Dobićete masu koju ćete kutlačom sipati u podmazan pleh. Sipajte pola pripremljene mase. Zagrejte ulje u tiganju, dodajte na kolutove narezan praziluk. Malo propržite,pa dodajtei spanać. Dinstajte desetak minuta. Sklonite sa vatre, umešajte jaje i rendani sir.

Pleh sa razlivenim testom stavite u zagrejanu rernu i zapecite desetak minuta. Izvadite pleh i rasporedite preko testa pripremljeni, prohladjeni fil. Odozgo razlijte drugu polovinu testa. Ponovo vratite u rernu i pecite na 200 stepeni još petnaestak minuta. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs