Vruću pitu poslužite uz domaće kiselo mleko ili jogurt. Odličan obrok bez mnogo muke.
Sastojci:
Za testo:
- 2 jajeta
- 2 dl kisele vode
- 2 dl jogurta
- 50 ml ulja
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 250 g kukuruznog brašna
- 150 g pšeničnog brašna
Za fil:
- 1 dl ulja
- 1 struk praziluka
- 300 g očišćenog spanaća
- 1 kašika sušenog povrća
- 1 jaje
- 200 g kravljeg sira
Priprema:
Umutite jaja, dodajte, jogurt, kiselu vodu, so i ulje, i dobro umešajte. Oba brašna sa praškom za pecivo sjedinite. U masu sa jajima, lagano mešajući dodajte brašno. Dobićete masu koju ćete kutlačom sipati u podmazan pleh. Sipajte pola pripremljene mase. Zagrejte ulje u tiganju, dodajte na kolutove narezan praziluk. Malo propržite,pa dodajtei spanać. Dinstajte desetak minuta. Sklonite sa vatre, umešajte jaje i rendani sir.
Pleh sa razlivenim testom stavite u zagrejanu rernu i zapecite desetak minuta. Izvadite pleh i rasporedite preko testa pripremljeni, prohladjeni fil. Odozgo razlijte drugu polovinu testa. Ponovo vratite u rernu i pecite na 200 stepeni još petnaestak minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno