Od različite vrste testa možemo da dobijemo i raznovrsna peciva. Sada sami bez velikog umeća možemo da napravimo domaće taljatele i raviole, možda i bolje od Italijana. Takođe neke od najmekših kiflica dobijaju se tako što uložite samo malo truda u mešenje, a namirnice su osnovne. 

Uglavnom se svako testo sastoji od jaja, brašna, kvasca, mleka..., ali u savremenom vremenu postoji mnogo praktičnijih varijanti za koje vam je potrebno svega 3-4 sastojka za najbolje lepinje, hleb ili bilo koju vrstu testa ikada. 

Ako niste znali, uz pomoć cvekle, peršuna, kurkume i paradajz pirea možete na skroz prirodan način da obojite testo i tako ulepšate svaki događaj. 

Sastojci:

  • 600 g brašna
  • 400 ml vode 
  • 1 kašičica soli 

Za fil:

  • sir
  • začinsko bilje
  • mladi luk

Priprema:

Pomešajte brašno, vodu i so, pa umesite testo. Podelite na 6 delova i oblikujte loptice. Ubacite u maslinovo ulje i ostavite da odstoji nekih 10 minuta. Zatim prstima raširite i pospite kačkavaljem, pa složite kao pismo. Preklopite prvo po dužini, a zatim po širini. Sledeće testo pospite seckanim maldim lukom ili po želji birajte. 
Na malo ulja i putera ispecite sa obe strane. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs