Od različite vrste testa možemo da dobijemo i raznovrsna peciva. Sada sami bez velikog umeća možemo da napravimo domaće taljatele i raviole, možda i bolje od Italijana. Takođe neke od najmekših kiflica dobijaju se tako što uložite samo malo truda u mešenje, a namirnice su osnovne.
Uglavnom se svako testo sastoji od jaja, brašna, kvasca, mleka..., ali u savremenom vremenu postoji mnogo praktičnijih varijanti za koje vam je potrebno svega 3-4 sastojka za najbolje lepinje, hleb ili bilo koju vrstu testa ikada.
Ako niste znali, uz pomoć cvekle, peršuna, kurkume i paradajz pirea možete na skroz prirodan način da obojite testo i tako ulepšate svaki događaj.
Sastojci:
- 600 g brašna
- 400 ml vode
- 1 kašičica soli
Za fil:
- sir
- začinsko bilje
- mladi luk
Priprema:
Pomešajte brašno, vodu i so, pa umesite testo. Podelite na 6 delova i oblikujte loptice. Ubacite u maslinovo ulje i ostavite da odstoji nekih 10 minuta. Zatim prstima raširite i pospite kačkavaljem, pa složite kao pismo. Preklopite prvo po dužini, a zatim po širini. Sledeće testo pospite seckanim maldim lukom ili po želji birajte.
Na malo ulja i putera ispecite sa obe strane.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno