Ako ste se uvek divili šarenoj testenini, sada možete lako da je napravite kod kuće. Za testo vam nije potrebno puno sastojaka, a kako biste je obojili trebaju vam peršun, kurkuma, cvekla i paradajz pire.

Ovako napravljena testenina oduševiće svakoga i ukrasiće trpezu. Ako je potrebno da lakše umesite testo dodajte još vode ili brašna. 

Telo od peršuna:

  • šaka svežeg lišća peršuna
  • 5 kašika vode
  • 2 kašike ulja
  • 125 g univerzalnog brašna 
  • prstohvat soli

Priprema:
Pomešajte listove peršuna, vodu i ulje. Štapnim mikserom sjedinite, pa procedite, a dobijeni sok sipajte u brašno i so. Mesite testo dok ne postane glatko, pa umotajte u providnu foliju i ostavite pola sata.  

Testo od kurkume:

  • 1 kašika kurkuma u ​​prahu
  • 2 kašike ulja
  • 5 kašika vode
  • 125 g brašna 
  • prstohvat soli

Priprema:
Pomešajte kurkumu, ulje i vodu. Dobijenu smesu dodajte u brašno i so, pa umesite glatko i tvrdo testo. Umotajte u providnu foliju i ostavite da odmori. 

Testo od cvekle:

  • 1 mala ili polovina skuvane cvekle
  • 2 kašike biljnog ulja
  • 5 kašika vode
  • 125 g brašna
  • prstohvat soli

Priprema:
Ovo testo se pravi kao i ono od peršuna. Pomešajte cveku, ulje i vodu. Štapnim mikserom sjedinite, pa dodajte u brašno i so. Umesite glatko i tvrdo testo i umotajte u providnu foliju. 

Testo od paradajz paste:

  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 4 kašike vode
  • prstohvat soli
  • 125 g brašna 

Priprema:
Dobro sjedinite vodu, ulje, paradajz pire i dodajte u brašno i so. Mesite dok ne dobijete glatko i tvrdo testo. Ostavite u providnoj foliji da odmori 30 minuta. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs