Ako ste se uvek divili šarenoj testenini, sada možete lako da je napravite kod kuće. Za testo vam nije potrebno puno sastojaka, a kako biste je obojili trebaju vam peršun, kurkuma, cvekla i paradajz pire.
Ovako napravljena testenina oduševiće svakoga i ukrasiće trpezu. Ako je potrebno da lakše umesite testo dodajte još vode ili brašna.
Testo od peršuna:
- šaka svežeg lišća peršuna
- 5 kašika vode
- 2 kašike ulja
- 125 g brašna
- prstohvat soli
Priprema:
Pomešajte listove peršuna, vodu i ulje. Štapnim mikserom sjedinite, pa procedite, a dobijeni sok sipajte u brašno i so. Mesite testo dok ne postane glatko, pa umotajte u providnu foliju i ostavite pola sata.
Testo od kurkume:
- 1 kašika kurkuma u prahu
- 2 kašike ulja
- 5 kašika vode
- 125 g brašna
- prstohvat soli
Priprema:
Pomešajte kurkumu, ulje i vodu. Dobijenu smesu dodajte u brašno i so, pa umesite glatko i tvrdo testo. Umotajte u providnu foliju i ostavite da odmori.
Testo od cvekle:
- 1 mala ili polovina skuvane cvekle
- 2 kašike biljnog ulja
- 5 kašika vode
- 125 g brašna
- prstohvat soli
Priprema:
Ovo testo se pravi kao i ono od peršuna. Pomešajte cveku, ulje i vodu. Štapnim mikserom sjedinite, pa dodajte u brašno i so. Umesite glatko i tvrdo testo i umotajte u providnu foliju.
Testo od paradajz paste:
- 2 kašike ulja
- 2 kašike paradajz pirea
- 4 kašike vode
- prstohvat soli
- 125 g brašna
Priprema:
Dobro sjedinite vodu, ulje, paradajz pire i dodajte u brašno i so. Mesite dok ne dobijete glatko i tvrdo testo. Ostavite u providnoj foliji da odmori 30 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem