Pecivo mekano iznutra, hrskavo spolja, odlično je i za doručak i za večeru a domaća verzija je uvek ukusnija nego ona iz pekare.

A evo kako možete sami da napravite lisnate štapiće.

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 40 g svežeg kvasca
  • 200 g margarina
  • 200 g kečapa
  • 400 ml vode
  • 200 ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • Začine stavite po želji

Priprema

U činiji izmrvite kvasac, dodajte šećer, mlaku vodu, ulje. Izmešajte pa dodajte oko 850 g brašna i so. Zamesite testo i ostavite da stoji oko pola minuta. Za to vreme držite margarin u zamrzivaču ili frižideru da se stegne. Nadošlo testo premesite i podelite na dva dela. Jedan deo razvucite, preko narendajte 100 g margarina i uvijte u rolat. Tako uradite i sa drugim delom. Ondaa rukama istanjite i ostavite desetak minuta da odstoje. Razvucite oklagijom i premažite kečapom u koji ste umešali začine. Isecite trake i uvijte štapiće. Ređajte na tepsiju obloženu pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs