Odličan recept za doručak, ručak ili večeru, uz koji vam ne trebaju posebni dodaci jer može biti pica, pogača a i slana torta.

A evo kako da je napravite.

Sastojci:

  • 200 ml mleka
  • 10 g kvasca
  • 1 kašica šećera
  • 2,5 šolje brašna (šolja od 200 g)
  • 1 jaje
  • 2 kašike ulja
  • malo soli

Za nadev:

  • 150 g sira
  • 1 jaje
  • 50 g rendanog kačkavalja
  • 100 g šunke 

Za ukrašavanje:

  • čeri paradajz
  • kockice slanine
  • kockice sira
  • susam

Priprema:

Izmrviti kvasac u vrlo malo mlake vode i dodati šećer. Kad nadodje sipati u vanglicu, dodati mlako mleko, ulje, jaje, brašno, so, kvasac i zamesiti dosta mekše testo nego uobičajno. Pokriti da poraste. Sir izdrobiti, dodati jaje, rendan kačkavalj i izmešati.

Nadošlo tresto istresti u tepsiju okruglu dimenzije 32 cm. koju smo obložili pek papirom. Masnim rukama istanjiti po celoj tepsiji. Pokriti folijom i ostaviti da odmori 15 min.

Otkriti pa okruglom čašom ili sličim okruglim predmetom praviti donjim delom udubljenja po testu i svaki put umočiti u ulje. U udubljenja staviti po kašiku pripremljenog sira i kačkavalja. Odozgo dodati kockice sira, kockice slaninice i čeri paradajz. Po želji posuti origanom i susamom.

Premazati žumancetom. Peći na 220 stepeni oko 25 min. Pokriti krpom 10 min. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Bakina i dekina kuhinja