Odličan recept za doručak, ručak ili večeru, uz koji vam ne trebaju posebni dodaci jer može biti pica, pogača a i slana torta.
A evo kako da je napravite.
Sastojci:
- 200 ml mleka
- 10 g kvasca
- 1 kašica šećera
- 2,5 šolje brašna (šolja od 200 g)
- 1 jaje
- 2 kašike ulja
- malo soli
Za nadev:
- 150 g sira
- 1 jaje
- 50 g rendanog kačkavalja
- 100 g šunke
Za ukrašavanje:
- čeri paradajz
- kockice slanine
- kockice sira
- susam
Priprema:
Izmrviti kvasac u vrlo malo mlake vode i dodati šećer. Kad nadodje sipati u vanglicu, dodati mlako mleko, ulje, jaje, brašno, so, kvasac i zamesiti dosta mekše testo nego uobičajno. Pokriti da poraste. Sir izdrobiti, dodati jaje, rendan kačkavalj i izmešati.
Nadošlo tresto istresti u tepsiju okruglu dimenzije 32 cm. koju smo obložili pek papirom. Masnim rukama istanjiti po celoj tepsiji. Pokriti folijom i ostaviti da odmori 15 min.
Otkriti pa okruglom čašom ili sličim okruglim predmetom praviti donjim delom udubljenja po testu i svaki put umočiti u ulje. U udubljenja staviti po kašiku pripremljenog sira i kačkavalja. Odozgo dodati kockice sira, kockice slaninice i čeri paradajz. Po želji posuti origanom i susamom.
Premazati žumancetom. Peći na 220 stepeni oko 25 min. Pokriti krpom 10 min.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem