Posle prvog zalogaja postaće vam omiljeni hleb, jer je toliko mekan, a jednostavno se pravi. Nećete moći da odolite ovim lepinjicama, a možete da ih služite sa kajmakom, šunkom ili domaćim sirom.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 210 ml mleka
- 2 kašike šećera
- prstohvati soli
- 1 kašičica suvog kvasca
- 2 kašike neslanog putera
Priprema:
Sipajte mleko, kvasac i šećer u posudu, promešajte i ostavite da se aktivira 5 minuta. Zatim dodajte brašno i so i sjedinite smesu. Na kraju dodajte puter i dobro umesite testo. Pokrijte i ostavite da se udvostruči. Nakon toga kratko premesite testo na pobrašnjenoj površini i podelite na 6 delova. Svaki deo oblikujte u lopticu. Pokrijte i ostavite 15 minuta.
Svaku lopticu malo rastanjite prstima i isecite na 3 dela, pa opet oblikujte loptice. Ređajte u kalup za mafine, u svaki deo stavite po 3 loptice. Pokrijte i ostavite da se udvostruči.
Premažite mlekom i pecite na 180°C nekih 15 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus