Posle prvog zalogaja postaće vam omiljeni hleb, jer je toliko mekan, a jednostavno se pravi. Nećete moći da odolite ovim lepinjicama, a možete da ih služite sa kajmakom, šunkom ili domaćim sirom. 

Sastojci:

  • 300 g brašna 
  • 210 ml mleka 
  • 2 kašike šećera 
  • prstohvati soli 
  • 1 kašičica suvog kvasca 
  • 2 kašike neslanog putera

Priprema:

Sipajte mleko, kvasac i šećer u posudu, promešajte i ostavite da se aktivira 5 minuta. Zatim dodajte brašno i so i sjedinite smesu. Na kraju dodajte puter i dobro umesite testo. Pokrijte i ostavite da se udvostruči. Nakon toga kratko premesite testo na pobrašnjenoj površini i podelite na 6 delova. Svaki deo oblikujte u lopticu. Pokrijte i ostavite 15 minuta. 
Svaku lopticu malo rastanjite prstima i isecite na 3 dela, pa opet oblikujte loptice. Ređajte u kalup za mafine, u svaki deo stavite po 3 loptice. Pokrijte i ostavite da se udvostruči. 
Premažite mlekom i pecite na 180°C nekih 15 minuta. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs