Ovu pitu možete praviti po izvornom receptu sa krompirom, ali je možete pripremati i sa tikvicama... Ukusna je u bilo kom obliku.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 1 glavica crvenog luka
- 5 supenih kašika brašna
- 200 ml mleka
- 50 ml ulja
- 2 jaja
- 2 čajne kašičice soli
- čajna kašika bibera
Priprema:
Krompir ogulite i isecite na kockice. Luk očistite i iseckajte na sitno. Zatim dodajte sve ostale sastojke i dobro promešajte. Smesu je potrebno izliti na nauljenu tepsiju veličine 20 x 40 cm, pa peći 20 minuta na 250 stepeni. Nakon što tepsiju izvadite iz rerne ostavite nekoliko minuta da se ohladi, pa onda isecite na kocke.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno