Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pite

TRADICIONALNO BOSANSKO JELO SA KROMPIROM: Pita kljukuša koja se obično služi uz jogurt ili pavlaku

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Pita kljukuša se lako priprema, a odličnog je ukusa.

Izvor: Shutterstock

Ovu pitu možete praviti po izvornom receptu sa krompirom, ali je možete pripremati i sa tikvicama... Ukusna je u bilo kom obliku.

Možda će vas zanimati

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 1 glavica crvenog luka
  • 5 supenih kašika brašna
  • 200 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • 2 jaja
  • 2 čajne kašičice soli
  • čajna kašika bibera

Priprema:

Krompir ogulite i isecite na kockice. Luk očistite i iseckajte na sitno. Zatim dodajte sve ostale sastojke i dobro promešajte. Smesu je potrebno izliti na nauljenu tepsiju veličine 20 x 40 cm, pa peći 20 minuta na 250 stepeni. Nakon što tepsiju izvadite iz rerne ostavite nekoliko minuta da se ohladi, pa onda isecite na kocke.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti