Sigurno ste pite sa mlevenim mesom pravili često i ušli ste u štos. I sa domaćim i sa kupovnim korama, priprema vam je išla od ruke. Ako želite da probate nešto malo drugačije, a opet odlično onda je ovo pravi recept za vas. Ovde se koriste domaće kore, ali testo se pravi zaista lako. Potrebano vam je brašno, so i voda. Sve sastojke imate kod kuće.
Meso propržite sa začinima i na kraju dodate seckan mladi luk, nafilujete testo i urolate i eto pite drugačijeg ukusa. Ako volite da eksperimentišete sa hranom, nećete mnogo pogrešiti ako probate recept za ovu pitu.
Sastojci:
Za testo:
- 300 g brašno
- 1 kašičica soli
- 180 ml vode
Za punjenje:
- 400 g svinjskog mesa
- 1 kašičica mlevenog đumbira
- 1/2 kašike soja sosa
- 1 kašika slatko-ljutog sosa
- 1/8 kašičice belog bibera u prahu
- mladi crni luk
Priprema:
Pomešajte brašno, so i vodu, pa umesite testo. Pokrijte i ostavite 10-ak minuta da odmori. Zatim premesite testo dok ne postane glatko, pa oblikujte valjak. Podelite testo na 5 delova, još malo premesite i napravite valjak. U tanjir sipajte ulje, dodajte testo i pokrijte providnom folijom, pa ostavite sat vremena. Za to vreme pripremite punjenje.
Iseckajte sitno meso i beli luk. Prvo propržite beli luk, pa dodajte meso. Kada se malo uprži, dodajte soja sos, slatko-ljuti sos, kao i začine. Dobro sjedinite i još malo propržite. Sklonite sa šporeta, pa dodajte seckani mladi crni luk.
Na nauljenoj površini razvucite tanko testo nafilujte i urolajte, pa spljoštite rukama malo. Pržite ih u zagrejanom ulju i poklopljenom tiganju. Ali kad poređate pite obavezno premažite uljem i gornju stranu.
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem