Čak i ako nikada niste pravili zimnicu, možete da postanete majstor za . Svi recepti su jednostavni, a šansa da vam zimnica ne uspe ne postoji. Krastavci sa belim lukom blago kiselkasti, spremljeni na ovaj način idu uz sva jela, pečenja, u sendviče..
Evo kako da ih pripremite.
Sastojci:
- 3 kg krastavaca
- 200 g belog luka
- 1 veza peršunovog lišća
- 1 veza mirođije
- 1 kašika soli
- 3 kašike šećera
- malo zrna bibera
- 150 ml sirćeta
- 50 ml ulja (možete ali i ne morate, ja ga stavim kada salatu poslužim)
- voda da se dopune tegle
Priprema:
Krastavce dobro operite i iseckajte na kolutove. Izmešajte sa iseckanim belim lukom, mirođijom i peršunom, dodajte so, šećer, sirće. Sipajte u čiste tegle, nalijte hladnom vodom i zatvorite odgovarajućim poklopcima. Pasterizujte u loncu sa vodom, deset minuta od tačke ključanja.
Izvor: Šerpica.net
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem