Voćni sirupi su uvek bili sjajan način da u domu uvek imate piće kojim ćete počastiti svoje goste. Još jedna dobra stvar kod domaćih sirupa jeste što ukus soka možete da prilagodite svačijem ukusu manjajući količine vode ili sirupa! Sirup iz kućne radinosti nema veštačke sastojke i pun je vitamina pa se preporučuje i deci i odraslima. Naravno ukus domaćih sokova je neuporedivo lepši od kupovnih.

Sastojci:

  • 500 g limuna
  • 2 kg šećera
  • 2 l vode
  • 4 limuntusa

Priprema:

Oprati dobro limun, pa ga sa sve korom iseckajte u secku ili blenderu. U dublju šerpu stavite limun, pa ga prelijte vodom. Dodajte limuntus i šećer i dobro promešajte. Šerpu poklopite i ostavite na sobnoj temperaturi narednih 24 sata. Povremeno mešajte da bi se šećer otopio. Posle 24h ocedite na cediljku za čaj i sipajte u staklene flaše.

Ako volite pulpu dovoljno je da jednom procedite sirup, a ako ne, ponovite postupak nekoliko puta da biste dobili bistar sirup. Sirup od limuna stavite u frižider da se ohladi. Sok pravite po standardnoj proceduri kao i svaki drugi, sa običnom ili kiselom vodom.