Postoji niz razloga zašto je dobro jesti grožđe. Osim što će nas ovaj sok osvežiti, on će nam i pomoći da održimo imunitet i popravimo krvnu sliku. Osim u vidu soka, grožđe možete sačuvati i u tegli za zimu.
U nastavku saznajte kako da ga napravite.
Sastojci:
- 5 kg grožđa (crnog slatkog)
- 100 g običnog šećera ili 200 g fruktoze ili 10 kašika meda
- 600 g limuna (može i sa limuntusom pola-pola)
- 1 litar vode
Priprema:
Ovaj sok možete praviti i sa više vode, šečera i limunske kiseline ako želite da naparvite ekonomičniji sok. Grožđe operite i odvojite bobice od peteljke. Rukama dobro izgnječite i ostavite da stoji oko sat vremena da ljuske puste boju.
Procedite kroz gazu kako se vidi u videu, dodajte isceđen limun i šećer. Dodajte i vodu. Mešajte da se šećer istopi. Možete podmah piti, ovako pripremljen ne sme da stoji duže od dva dana u frižideru. Možete ga čuvati u zamrzivaču u plastičnim flašama i kada vam se pije izvadite.
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu
Posni čokoladni kolač sa marmeladom