Ovih devet stvari čine ih ne samo ukusnim, već i zdravim! Bez ovih trikova, sok može da sadrži mnogo manje vitamina ili da sadrži supstance koje su štetne po zdravlje. Proverite da li ih sve znate!

1.Koristite samo potpuno zdravo povrće i voće za pravljenje sokova.

2. Voće bi trebalo biti zrelo, ali ne i prezrelo.

3. Izaberite eko proizvode. Iako organska poljoprivreda nije sve... povrće i voće treba sakupljati dalje od izvora zagađenja. Voće treba da se nalazi oko 100 metara od puta - to je apsolutni minimum!

4. Za pripremu sokova izaberite uglavnom sezonsko voće i povrće.

5. Pre nego što napravite sok, temeljno operite voće i povrće.

6. Pripremite sokove neposredno pre konzumiranja.

7. Prilikom ljuštenja agruma ostavite što je moguće više bele pelikule. Sadrži bioflavonoide i vitamin C.

8. Uklonite seme iz voća. U njima ima cijanida koji mogu biti uzrok slabosti.

9. Ne mešajte voćne sokove sa povrćem. Uključujemo potpuno različite enzime da bismo ih probavili, a nepoštovanje ovog principa može izazvati probleme sa stomakom. Izuzetak su jabuka i šargarepa.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: ženski magazin