Ovih devet stvari čine ih ne samo ukusnim, već i zdravim! Bez ovih trikova, sok može da sadrži mnogo manje vitamina ili da sadrži supstance koje su štetne po zdravlje. Proverite da li ih sve znate!
1.Koristite samo potpuno zdravo povrće i voće za pravljenje sokova.
2. Voće bi trebalo biti zrelo, ali ne i prezrelo.
3. Izaberite eko proizvode. Iako organska poljoprivreda nije sve... povrće i voće treba sakupljati dalje od izvora zagađenja. Voće treba da se nalazi oko 100 metara od puta - to je apsolutni minimum!
4. Za pripremu sokova izaberite uglavnom sezonsko voće i povrće.
5. Pre nego što napravite sok, temeljno operite voće i povrće.
6. Pripremite sokove neposredno pre konzumiranja.
7. Prilikom ljuštenja agruma ostavite što je moguće više bele pelikule. Sadrži bioflavonoide i vitamin C.
8. Uklonite seme iz voća. U njima ima cijanida koji mogu biti uzrok slabosti.
9. Ne mešajte voćne sokove sa povrćem. Uključujemo potpuno različite enzime da bismo ih probavili, a nepoštovanje ovog principa može izazvati probleme sa stomakom. Izuzetak su jabuka i šargarepa.
Izvor: ženski magazin
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno