Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zimnica

NEŠTO IZMEĐU KOMPOTA I SLATKOG - GROŽĐE U TEGLI BEZ KONZERVANSA: Kad probate ovu zdravu zimnicu, stalno ćete je praviti

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Na ovaj način imaćete sveže voće i zimi, samo prošetate do špajza, otvorite svoju slatku teglicu i uživate.

Izvor: Serpica.net

Domaće, neprskano voće baza je za slatke zimnice pa je uvek bolje obići pijacu nego kupovati voće u prodavnicama. Zbog toga smo sigurni da će se u vašem špajzu ili podrumu uvek naći mesta za nekoliko tegli ovih slatkih zalogaja, božanstvenog ukusa i mirisa.

Vreme najslađeg letnjeg voća je tu, stiže grožđe crno i belo, sočno i slatko. Ako želite da sačuvate ovo preukusno voće za zimu ovo je pravi recept za vas.

Sastojci:

Za jednu teglu od 720 ml

  • oko 450 g grožđa
  • 2 kašike šećera
  • na vrh kašičice vanilin šećera 
  • 2 kriške limuna
  • voda da se dopune tegle

Možda će vas zanimati

Priprema:

Grožđe operite i oslobodite od stabljike. Bobice stavite u teglu, takođe i kriške limuna. Ubacite šećer i vanilin šećer, nalijte hladnu vodu da prekrije voće i tegle dobro zatvorite odgovarajućim poklopcem.
Na dno lonca ili šerpe stavite krpu, poređajte tegle, nalijte vodu da bude ispod poklopca i kuvajte ovako od tačke ključanja 10 - 15 minuta. Izvadite iz vode, obrišite i još malo dotegnite poklopac, umotajte u ćebe, još bolje i sigirnije ako tegle okrenete naopačke da sav vazduh izađe iz njih. Ostavite tako da se skroz ohladi pa poređajte na police u špajz. Prijatno!

Izvor: serpica.net

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti