Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA SE NA DŽEMU NE UHVATI BUĐ: Trik je kod sipanja u tegle - a evo kakvi moraju biti poklopci

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Kada pripremamo džem za zimu, poslednje što želimo jeste buđ po vrhu nakon što otvorimo teglu

Kako da se na džemu ne uhvati buđ 486739747 Izvor: Shutterstock

Postavlja se pitanje kako pravilno zatvoriti teglu sa džemom tako da se u njemu ne pojavi buđ? Pošto ovo pitanje muči mnoge domaćice, danas sa vama delimo efikasan način za sprečavanje pojave buđi u tegli džema. Za početak neophodno je sterilisati ne samo teglu, već i poklopac! Ali ovo nije sva mudrost, jer, naravno, svi to rade.

Možda će vas zanimati

Ali ne znaju svi da  postoji trik kod sipanja džema u tegle. Naime, kako bi se izbegla pojava kondenzacije unutar tegle (koja pretenduje da kasnije postane buđ) ukoliko sipamo vruć džem u hladne tegle i zatvorimo, potrebno je da i tegle i poklopci budu vrući, kao i džem. Zatim, stavite ponovo džem sa teglama u rernu da se uhvati korica. Tegle zatvorite i okrenite ih naopako da se uhvati vakum u poklopcima. Kad se ohladi odložite džem u ostavu ili špajz.

Pročitajte i najčešće greške u pripremi zimnice.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti