Postavlja se pitanje kako pravilno zatvoriti teglu sa džemom tako da se u njemu ne pojavi buđ? Pošto ovo pitanje muči mnoge domaćice, danas sa vama delimo efikasan način za sprečavanje pojave buđi u tegli džema. Za početak neophodno je sterilisati ne samo teglu, već i poklopac! Ali ovo nije sva mudrost, jer, naravno, svi to rade.
Ali ne znaju svi da postoji trik kod sipanja džema u tegle. Naime, kako bi se izbegla pojava kondenzacije unutar tegle (koja pretenduje da kasnije postane buđ) ukoliko sipamo vruć džem u hladne tegle i zatvorimo, potrebno je da i tegle i poklopci budu vrući, kao i džem. Zatim, stavite ponovo džem sa teglama u rernu da se uhvati korica. Tegle zatvorite i okrenite ih naopako da se uhvati vakum u poklopcima. Kad se ohladi odložite džem u ostavu ili špajz.
Pročitajte i najčešće greške u pripremi zimnice.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem