Postoji niz razloga zašto je dobro jesti grožđe. Osim što će nas ovaj sok osvežiti, on će nam i pomoći da održimo imunitet i popravimo krvnu sliku. Osim u vidu soka, grožđe možete sačuvati i u tegli za zimu.
U nastavku saznajte kako da ga napravite.
Sastojci:
- 5 kg grožđa (crnog slatkog)
- 100 g običnog šećera ili 200 g fruktoze ili 10 kašika meda
- 600 g limuna (može i sa limuntusom pola-pola)
- 1 litar vode
Priprema:
Ovaj sok možete praviti i sa više vode, šečera i limunske kiseline ako želite da naparvite ekonomičniji sok. Grožđe operite i odvojite bobice od peteljke. Rukama dobro izgnječite i ostavite da stoji oko sat vremena da ljuske puste boju.
Procedite kroz gazu kako se vidi u videu, dodajte isceđen limun i šećer. Dodajte i vodu. Mešajte da se šećer istopi. Možete podmah piti, ovako pripremljen ne sme da stoji duže od dva dana u frižideru. Možete ga čuvati u zamrzivaču u plastičnim flašama i kada vam se pije izvadite.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem