Najbolji saveznik palačinkama u detinjstvu bio nam je upravo džem. Zašto onda ne bismo oživeli ta vremena i napravili domaći džem od smokava. Potrebne su vam samo sveže zrele smokve i šećer.
Sastojci:
- 5 kg zrelih smokava
- oko 800 g šećera (možete smanjiti ukoliko su smokve slađe)
Priprema:
Smokve dobro oprati, zatim ih oljuštiti i usitniti. zatim ih staviti u blender i miksati dok se ne dobije kaša. Kašu potom prebaciti u šerpu i kuvati uz povremeno mešanje. kada provri dodati šećer. Gotovo je kada se džem zgusne.
Sipati u čiste tegle sa novim poklopcima. Kada zatvorite tegle okrenite ih naopako da uhvate vakum.
Izvor: Brzi recepti i saveti
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem