◊ Ukus ovog deserta će vas oduševiti. Suvo voće možete dodati po želji.◊
Sastojci:
- 150 g masti
- 150 g šećera
- 5 jaja
- 100 g brašna
- 50 g suvog grožđa
- 40 g badema
- 30 g smokvi
- limun
Priprema:
Penasto umutiti mast i šećer i postepeno dodavati žumanca, zatim sitno isečeno suvo grožđe, bademe, smokve, sitno narendanu limunovu koru i brašno. Sve dobro izmešati, zatim dodati čvrst sneg od belanaca. Pleh podmazati i posuti brašnom i nasuti umućenu smesu, pa peći na umerenoj temperaturi. Кada bude pečeno, polako izvaditi iz pleha i ohladiti. Pravi ukus kolač dobija kada odstoji par sati.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus