Oduševiće vas i izgledom, a pogotovo ukusom. A vrlo su jednostavni za pripremu.

Sastojci:

200 g kukuruznog skroba

180 g brašna

20 g kakaoa

200 g putera (mekan)

150 g šećera za glazuru

30 ml tamnog ruma

200 g zaslađenog kondenzovanog mleka (dulče de leće)

2–3 supene kašike soja-sosa

3 žumanceta

10 g burbon vanil-šećera

100 g otopljene čokolade

Priprema:

Električnim mikserom umutiti puter sa šećerom. Dodati žumance, šećer od vanile i rum i ponovo umutiti. Dodati kakao, skrob i brašno. Kratko umutiti mikserom, zatim nastaviti mešanje sa špatulom. Smesa treba da bude hrskava. Umotati u plastičnu foliju i ostaviti u frižider 1 sat. Izviti testo na blago brašnom posutu radnu površinu. Oklagijom istanjiti testo. Iseći krugove. Prebaciti u pleh i peći 10 minuta, u rerni prethodno zagrejanoj na 180°C. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi. Pomešati soja-sos i kondenzovano mleko. Premazati kolačiće smesom i zalepiti ih u sendvič. Ukrasiti otopljenom čokoladom i servirati.

Savet: Pokupiti preostalo testo i ponovo ga istanjiti. Možete ga ostaviti i u zamrzivač ili frižider, za kasnije.

*Peći u rerni podešenoj na režim cirkulisanja vazduha.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: 24.kitchen.rs