Oduševiće vas i izgledom, a pogotovo ukusom. A vrlo su jednostavni za pripremu.
Sastojci:
200 g kukuruznog skroba
180 g brašna
20 g kakaoa
200 g putera (mekan)
150 g šećera za glazuru
30 ml tamnog ruma
200 g zaslađenog kondenzovanog mleka (dulče de leće)
2–3 supene kašike soja-sosa
3 žumanceta
10 g burbon vanil-šećera
100 g otopljene čokolade
Priprema:
Električnim mikserom umutiti puter sa šećerom. Dodati žumance, šećer od vanile i rum i ponovo umutiti. Dodati kakao, skrob i brašno. Kratko umutiti mikserom, zatim nastaviti mešanje sa špatulom. Smesa treba da bude hrskava. Umotati u plastičnu foliju i ostaviti u frižider 1 sat. Izviti testo na blago brašnom posutu radnu površinu. Oklagijom istanjiti testo. Iseći krugove. Prebaciti u pleh i peći 10 minuta, u rerni prethodno zagrejanoj na 180°C. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi. Pomešati soja-sos i kondenzovano mleko. Premazati kolačiće smesom i zalepiti ih u sendvič. Ukrasiti otopljenom čokoladom i servirati.
Savet: Pokupiti preostalo testo i ponovo ga istanjiti. Možete ga ostaviti i u zamrzivač ili frižider, za kasnije.
*Peći u rerni podešenoj na režim cirkulisanja vazduha.
Bezglutenski posni slavski kolač
Vazdušaste kiflice zalivene jogurtom
Zapečeni posni prebranac
Najlepši ukrasi za slavske kolače
Recept za najbolji kikiriki puter