Oduševiće vas i izgledom, a pogotovo ukusom. A vrlo su jednostavni za pripremu.
Sastojci:
200 g kukuruznog skroba
180 g brašna
20 g kakaoa
200 g putera (mekan)
150 g šećera za glazuru
30 ml tamnog ruma
200 g zaslađenog kondenzovanog mleka (dulče de leće)
2–3 supene kašike soja-sosa
3 žumanceta
10 g burbon vanil-šećera
100 g otopljene čokolade
Priprema:
Električnim mikserom umutiti puter sa šećerom. Dodati žumance, šećer od vanile i rum i ponovo umutiti. Dodati kakao, skrob i brašno. Kratko umutiti mikserom, zatim nastaviti mešanje sa špatulom. Smesa treba da bude hrskava. Umotati u plastičnu foliju i ostaviti u frižider 1 sat. Izviti testo na blago brašnom posutu radnu površinu. Oklagijom istanjiti testo. Iseći krugove. Prebaciti u pleh i peći 10 minuta, u rerni prethodno zagrejanoj na 180°C. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi. Pomešati soja-sos i kondenzovano mleko. Premazati kolačiće smesom i zalepiti ih u sendvič. Ukrasiti otopljenom čokoladom i servirati.
Savet: Pokupiti preostalo testo i ponovo ga istanjiti. Možete ga ostaviti i u zamrzivač ili frižider, za kasnije.
*Peći u rerni podešenoj na režim cirkulisanja vazduha.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus