Zamislite sočne čokoladne kore između kojih se nalazi sladoled od vanile, a sve preliveno bogatom čokoladnom glazurom. Ovo je upravo takva torta.
Potrebni sastojci:
Za kore
200 g brašna
300 g šećera
90 g kakao praha
1 kašičica vanila ekstrakta
1 kašičica praška za pecivo
malo soli
2 jaja
200 ml mlaćenice
125 g otopljenog putera
Krem:
1 l sladoleda od vanile
glazura od čokolade
200 ml slatke pavlake
50 g putera
Priprema:
Uključite rernu da se greje na 175 stepeni, a dva okrugla kalupa za torte namastite i pospite brašnom.
U posudi pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i so. Dodajte jaja, mlaćenicu, puter, vanila ekstrakt i sve dobro izmešajte.
Na samom kraju dodajte kafu i mešajte da se sjedini. Smesa će biti poprilično tečna, ali to ne treba da vas brine.
Podelite smesu na dva dela i sipajte u pripremljene kalupe. Pecite u zagrejanoj rerni 20-25 minuta. Pre nego što izvadite kore iz kalupa pričekajte 15 minuta, a zatim ostavite da se u potpunosti ohlade.
Sladoled od vanile iz zamrzivača izvadite malo pre nego što ćete sastavljati tortu da malo omekša.
Okrugli kalup za torte obložite masnim papirom pa na dno stavite jednu koru. Preko kore premažite sladoled pa odozgo stavite drugu koru. Zamrznite preko noći.
Sutradan napravite glazuru tako da u šerpicu sipate slatku pavlaku i pustite da proključa, sklonite sa vatre pa umešajte puter i iseckanu čokoladu, ostavite nekoliko trenutaka pa mešajte da se sve sjedini.
Zamrznutu tortu položite na žicu za hlađenje pa preko nje sipajte glazuru d čokolade.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem