Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jednostavni recepti

IZRENDAJTE, ISPRŽITE PA ZAPECITE! OVAKO PRIPREMLJEN ZAVOLEĆETE GA: Musaka sa karfiolom - neobična i jedinstvena 

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Odlična ideja za ručak ili večeru.

Izvor: Printscreen/Youtube/Cuisine Marocaine

Isprobajte recept koji će vam se sigurno svideti! Ako do sada niste voleli karfiol, ovako spremljen sigurno će ostaviti drugačiji utisak. Pred vama je recept za jelo koje malo podseća na musaku zbog sosa od mlevenog mesa i paradajza, ali je ukus drugačiji.

Sastojci

  • 1 glavica karfiola
  • sirće
  • 1 crni luk
  • 2 paradajza
  • 400 g mlevenog mesa
  • so, biber, mlevena paprika, kurkuma, majčina dušica
  • ulje
  • kašika maslaca
  • Sir

Možda će vas zanimati

Priprema:

Karfiol podelite na cvetove stavite u činiju sa vodom pa pospite malo još sirćetom. Nakon 5 minuta ocedite pa karfiol izrendajte na krupno rende. U tiganju zagrejte ulje pa ubacite i maslac. Izručite karfiol i pržite 10ak minuta. Pred kraj sodajte so, biber i majčinu dušicu.

Luk i paradajz izrendajte, takođe na krupno rende. Luk propržite pa dodajte mleveno meso. Kada se uprži dodajte začine i paradajz i pustite da se ukrčka.

U vatrostalnu posudu ređajte prvo sloj od karfiola, zatim sloj od mesa i na kraju rendani kačkavalj. Zapecite u rerni na 200 stepeni 10-15 min.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti