Isprobajte recept koji će vam se sigurno svideti! Ako do sada niste voleli karfiol, ovako spremljen sigurno će ostaviti drugačiji utisak. Pred vama je recept za jelo koje malo podseća na musaku zbog sosa od mlevenog mesa i paradajza, ali je ukus drugačiji.
Sastojci
- 1 glavica karfiola
- sirće
- 1 crni luk
- 2 paradajza
- 400 g mlevenog mesa
- so, biber, mlevena paprika, kurkuma, majčina dušica
- ulje
- kašika maslaca
- Sir
Priprema:
Karfiol podelite na cvetove stavite u činiju sa vodom pa pospite malo još sirćetom. Nakon 5 minuta ocedite pa karfiol izrendajte na krupno rende. U tiganju zagrejte ulje pa ubacite i maslac. Izručite karfiol i pržite 10ak minuta. Pred kraj sodajte so, biber i majčinu dušicu.
Luk i paradajz izrendajte, takođe na krupno rende. Luk propržite pa dodajte mleveno meso. Kada se uprži dodajte začine i paradajz i pustite da se ukrčka.
U vatrostalnu posudu ređajte prvo sloj od karfiola, zatim sloj od mesa i na kraju rendani kačkavalj. Zapecite u rerni na 200 stepeni 10-15 min.
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća
Originalni recept za junetinu na burgundski način