Ovo jelo se pravi slično kao musaka, samo su namirnice potpurno drugačije. Ide red karfiola, zatim piletina i pečurke, pa se prelije jajima i mlekom. Toliko je ukusno da nećete moći da prestenete da jedete. Peče se nekih pola sata, tako da je i priprema brza. Zato ako želite da vaši klinici zavole povrće, pogotovo karfiol isprobajte ovaj fantastični recept. 

A posle toga, poslužite neku ukusnu voćnu tortu koja se ne peče ili još bolje ono čemu niko ne može da odoli - čokoladnu tortu.

Sastojci:

  • 500 g karfiola 
  • 100 g kečapa 
  • 50 g majoneza 
  • 1 kašičica začinske paprike 
  • 1 kašičica začina provansalsko bilje 
  • so, biber

Za meso:

  • 1 glavica crnog luka 
  • 500 g pilećeg filea 
  • 250 g pečuraka 
  • 1 kašičica začinske paprike 
  • so, biber 

Za preliv:

  • 2 jajeta 
  • 200 ml mleka 

Priprema:

Karfiol isecite na cvetove, pa stavite u nauljenu vatrostalnu posudu. Pomešajte kečap, majonez i začine. Sipajte preko karfiola i promešajte da se sjedini lepo. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 15 minuta. Proprežite seckani crni luk, pa dodajte meso na kockice. Kada se uprži dodajte isečene pečurke, pa začinite. Sipajte preko karfiola, pa umutite jaja sa mlekom i prelijte preko. Pecite u zagrejanoj rerni još nekih 15 minuta na 180°C. 

Izvor: stvarukusa.rs