Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zimnica

NAJLEPŠA SRPSKA ZIMNICA: Domaći džem od šljiva iz rerne - nema mešanja, nema konzervansa

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Zimnica je nezamisliva bez ukusnog domaćeg džema.

Izvor: Shutterstock

Jedna od omiljenih poslastica u hladnim zimskim danima jeste ukusan džem od šljiva, a evo kako da ga pripremite. I bilo da ga mažete na hleb ili ga koristite za palačinke i druge poslastice ovaj džem ćete uvek rado koristiti.

Obradujte ukućane ukusnom zimnicom.

Sastojci:

  • 10kg šljiva
  • 1kg šećera

(od ove količine ispadne 7-8 tegli džema)

Možda će vas zanimati

Priprema:

Operite šljive i povadite koštice, ali da ostanu cele. Stavite u dublju šerpu i pospite šećerom. Ostavite preko noći. Sutradan pecite u rerni na 200 stepeni dok ne proključa pa smanijte na 160 stepeni. Džem je gotov kad kašikom zagrebete džem, a vidite dno šerpe. Gotov džem sipate u vrele tegle, koje ste prethodno sterilisali i zagrejali u rerni. Zatim, stavite ponovo džem sa teglama u rernu da se uhvati korica. Tegle zatvorite i okrenite ih naopako da se uhvati vakum u poklopcima. Kad se ohladi odložite džem u ostavu ili špajz.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti