Vreme je da polako počete da spremate zimnicu. Svi znamo da su domaći proizvodi mnogo boljeg ukusa nego kupovni, zato isprobajte ovaj recept. Lako se pravi, možete da koristite kao namaz za palačinke ili hleb... U špajzu sirurno imate džem od maline, kajsije, jagode, ali da li ste probali ovaj od dinje?
Sastojci:
- 3 kg neočišćene dinje
- 600 g šećera
- 1/2 soka od limuna
Priprema:
Dinje izvadite seme i skinite koru. Isecite na tanje kriške. Rukama ili u blenderu dobro izgnječite. Dodajte šećer i sok od limuna. Možete da ostavite da prenoći ili odmah da kuvate. Stavite u rernu na 250°C da ispari tečnost, kad prođete po dnu šerpe treba da se vidi trag. Sipajte u čiste tegle i dobro zatvorite.
Izvor: bakinaidekinakuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus