Vreme je da polako počete da spremate zimnicu. Svi znamo da su domaći proizvodi mnogo boljeg ukusa nego kupovni, zato isprobajte ovaj recept. Lako se pravi, možete da koristite kao namaz za palačinke ili hleb... U špajzu sirurno imate džem od maline, kajsije, jagode, ali da li ste probali ovaj od dinje? 

Sastojci:

  • 3 kg neočišćene dinje
  • 600 g šećera
  • 1/2 soka od limuna

Priprema:
Dinje izvadite seme i skinite koru. Isecite na tanje kriške. Rukama ili u blenderu dobro izgnječite. Dodajte šećer i sok od limuna. Možete da ostavite da prenoći ili odmah da kuvate. Stavite u rernu na 250°C da ispari tečnost, kad prođete po dnu šerpe treba da se vidi trag. Sipajte u čiste tegle i dobro zatvorite.  

Izvor: bakinaidekinakuhinja