Kako biste pripremili zimnicu potrebno vam je vreme, novac i veština. Mnogi je rado pripremaju, ali takođe postoje domaćice koje nemaju uslove za to, pa im je lakša kupovina već gotove zimnice. Ali domaćoj zimnici ne može da parira kupovna i zato je dobro da imate par tegli koje ste pripremili vi. Ono što svi znaju da naprave jeste ajvar i belolučane paprike.
Mi vam predlažemo i ovaj lagani recept od kojeg ćete dobiti salatu od kiselih krastavaca koja će vam ulepšati svaki obrok. Uživajte u spremanju i ukusu.
Sastojci:
- 2 kg krastavaca
- 500 g luka
- 1 veza sveže mirođije
- 1¹⁄₂ kašike soli
- 2-3 kašike šećera
- 1 kašičica crnog bibera
- 90 ml ulja
- 100 ml sirćeta
Priprema:
Кrastavcima izrežite vrhove, pa isecite kriške debljine 3-5 mm. Luk prepolovite i isecite, kao i mirđiju. Pomešajte sve sastojke, pa dodajte so, šećer, biber i ulje. Dobro sjedinite. Poklopite i ostavite tako nekih 2-4 sata. Stavite na šporet i pustite da provri. Nakon toga sipajte sirće i kuvajte 3-4 minuta, povremeno mešajući. Podelite salatu u sterilisane tegle i zatvorite.
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem