Ako nemate vremena da pravite ziminicu ili jednostavno nemate uslove, onda obavezno kupite domaću lovačku salatu. Ona se slaže sa svim vrstama mesa i odličnog je ukusa. Pravi se od paprike, paradajza i šargarepe, ali i ljute paprike ako volite pikantniji ukus. Kada se skuva spremna je za korišćenje.
Sastojci:
- 6 kg paprika
- 1 veza peršuna
- 1 veza celerovog lišća
- ljute paprike po želji
- 1 glavica belog luka
- 1 kg šargarepe
- 150 ml ulja
- 200 g šećera
- 200 g soli
- 1 l kuvanog paradajza
- 2 dcl sirćeta
Priprema:
Papriku očistite od semenki, pa sameljite na mašini za meso. Dodajte i beli luk, ljutu papriku kao i peršun i celer. Sve dobro sameljite, a šargarepu izrendajte. Prodinstajte šargarepu na ulju, pa dodajte papriku. Kada se malo ukuva sipajte šećer i so. Sipajte i paradajz i sirće. Kuvajte sat dva uz povremeno mešanje. Sipajte u sterilisane tegle.
Izvor: brzireceptiisaveti
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem