Ako nemate vremena da pravite ziminicu ili jednostavno nemate uslove, onda obavezno kupite domaću lovačku salatu. Ona se slaže sa svim vrstama mesa i odličnog je ukusa. Pravi se od paprike, paradajza i šargarepe, ali i ljute paprike ako volite pikantniji ukus. Kada se skuva spremna je za korišćenje. 

Sastojci: 

  • 6 kg paprika
  • 1 veza peršuna
  • 1 veza celerovog lišća 
  • ljute paprike po želji 
  • 1 glavica belog luka 
  • 1 kg šargarepe 
  • 150 ml ulja
  • 200 g šećera 
  • 200 g soli 
  • 1 l kuvanog paradajza 
  • 2 dcl sirćeta 

Priprema:

Papriku očistite od semenki, pa sameljite na mašini za meso. Dodajte i beli luk, ljutu papriku kao i peršun i celer. Sve dobro sameljite, a šargarepu izrendajte. Prodinstajte šargarepu na ulju, pa dodajte papriku. Kada se malo ukuva sipajte šećer i so. Sipajte i paradajz i sirće. Kuvajte sat dva uz povremeno mešanje. Sipajte u sterilisane tegle. 

Izvor: brzireceptiisaveti