Ako nemate vremena da pravite ziminicu ili jednostavno nemate uslove, onda obavezno kupite domaću lovačku salatu. Ona se slaže sa svim vrstama mesa i odličnog je ukusa. Pravi se od paprike, paradajza i šargarepe, ali i ljute paprike ako volite pikantniji ukus. Kada se skuva spremna je za korišćenje.
Sastojci:
- 6 kg paprika
- 1 veza peršuna
- 1 veza celerovog lišća
- ljute paprike po želji
- 1 glavica belog luka
- 1 kg šargarepe
- 150 ml ulja
- 200 g šećera
- 200 g soli
- 1 l kuvanog paradajza
- 2 dcl sirćeta
Priprema:
Papriku očistite od semenki, pa sameljite na mašini za meso. Dodajte i beli luk, ljutu papriku kao i peršun i celer. Sve dobro sameljite, a šargarepu izrendajte. Prodinstajte šargarepu na ulju, pa dodajte papriku. Kada se malo ukuva sipajte šećer i so. Sipajte i paradajz i sirće. Kuvajte sat dva uz povremeno mešanje. Sipajte u sterilisane tegle.
Izvor: brzireceptiisaveti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus