Obogatite zimnicu i ovim receptom.

Sastojci (za 2 tegle od po 500 ml):

1 kg crvenih paprika

2 ljute papričice

8 čenova belog luka

so

250 ml vinskog sirćeta

25 g šećera

kašika zrna slačice

Priprema: Papriku očistite od semenki i isecite na tanke trake. Papričice operite, prepolovite, očistite od semenki, pa isecite na trake. Luk oljuštite i prepolovite. Paprike blanširajte u posoljenoj vodi 4 minuta, izvadite i ocedite. Pomešajte obe vrste paprika. U 250 ml vode skuvajte sirće, šećer, luk, zrna slačice i 2 kašičice soli, dodajte paprike, pa ostavite 8 sati da stoje. Povrće sipajte u tegle, a tečnost još malo kuvajte i prelijte paprike. Ohladite i zatvorite tegle.

Priprema: 30 minuta + mariniranje 8 sati + kuvanje 4 minuta

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Recepte piše: Marija Jakob

Izvor: Lisa