Obogatite zimnicu i ovim receptom.
Sastojci (za 2 tegle od po 500 ml):
1 kg crvenih paprika
2 ljute papričice
8 čenova belog luka
so
250 ml vinskog sirćeta
25 g šećera
kašika zrna slačice
Priprema: Papriku očistite od semenki i isecite na tanke trake. Papričice operite, prepolovite, očistite od semenki, pa isecite na trake. Luk oljuštite i prepolovite. Paprike blanširajte u posoljenoj vodi 4 minuta, izvadite i ocedite. Pomešajte obe vrste paprika. U 250 ml vode skuvajte sirće, šećer, luk, zrna slačice i 2 kašičice soli, dodajte paprike, pa ostavite 8 sati da stoje. Povrće sipajte u tegle, a tečnost još malo kuvajte i prelijte paprike. Ohladite i zatvorite tegle.
Priprema: 30 minuta + mariniranje 8 sati + kuvanje 4 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem