Neki ga zovu šalota, neki kozjak, neki kapula, a neki lukovica... Mali crni luk iz turšije nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Za ukiseljeni luk je potrebno:
- 1 kg lukčića
- 1,5 l vode
- 75 g soli
- 1 dl vinskog sirćeta
- 1 kašika soli
- 1 kašika šećera
- 3 dl vode
- 1 koren rena (srednje debeo)
- lovorov list
- biber u zrnu
Priprema:
1. Lukčiće oljuštiti i kuvati 2 minuta u slanoj vodi. Dobro prokuvati sirće, so, šećer, vodu i sitno rendani ren. Ohlađene i oceđene lukčiće složiti u tegle.
2. Između slojeva staviti lovorov list i zrna bibera. Zaliti mešavinom sirćeta i vode.
3. Posle 24 sata odliti tečnost, još jednom prokuvati, ohladiti pa opet preliti. Ostaviti na tamnom mestu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem