Neki ga zovu šalota, neki kozjak, neki kapula, a neki lukovica... Mali crni luk iz turšije nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Za ukiseljeni luk je potrebno:
- 1 kg lukčića
- 1,5 l vode
- 75 g soli
- 1 dl vinskog sirćeta
- 1 kašika soli
- 1 kašika šećera
- 3 dl vode
- 1 koren rena (srednje debeo)
- lovorov list
- biber u zrnu
Priprema:
1. Lukčiće oljuštiti i kuvati 2 minuta u slanoj vodi. Dobro prokuvati sirće, so, šećer, vodu i sitno rendani ren. Ohlađene i oceđene lukčiće složiti u tegle.
2. Između slojeva staviti lovorov list i zrna bibera. Zaliti mešavinom sirćeta i vode.
3. Posle 24 sata odliti tečnost, još jednom prokuvati, ohladiti pa opet preliti. Ostaviti na tamnom mestu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus