Leskovac je jedan od retkih gradova u Srbiji koji ima dva nacionalna brenda: leskovački domaći ajvar i leskovačko roštilj meso, a uveliko se radi na tome da treći postane sprža.
Danas vam predtavljamo recept za leskovački ajvar.
Recept:
- pečene paprike 12 kg
- ulje 1 L
- šećer 6 kašika
- so 6 kašika
U veliku šerpu sipati ulje, šećer, so i špinovati na tihoj vatri da se sjedini. Potom dodati pečenu i meljanu papriku i mešati, najpre slabije, a potom neprekidno, na jakoj vatri. Tako sat vremena. Vruć ajvar sipati u vruće tegle i zatvoriti( stoga nije potrebno dodati konzervans).
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Srbiju volimo
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.