Pratite korake i pripremite sami ukusan zimski slatkiš.
Sastojci:
- 1 kilogram dunja
- 800 grama šećera
- sok od jednog limuna (a može i malo manje)
Priprema:
1. Dunje možete oljuštiti (a i ne morate), a zatim ih nasecite na kockice.
2. Kuvajte ih u vodi sa sokom od limuna.
3. Zatim ih ispasirajte (iskusne domaćice reći će vam da za to možete koristiti štapni mikser ukoliko ga imate).
4. Ispasirane dunje kuvajte sa šećerom sve dok se masa ne stegne, a trebalo bi da bude čvršća od džema, pekmeza i sličnih slatkih mazalica (ponovo bi vam iskusnije domaćice rekle da je to oko dva sata na jakoj vatri uz mešanje, a gotovo je kad vidite da varjača za sobom ostavlja prazan trag)
5. Zatim dobijenu masu možete pomešati sa seckanim lešnicima ili orasima
6. Onda sledi pretakanje dobijene mase u pleh, kalup, modle… koji su prethodno pokvašeni ili nauljeni
7. Kada se dobro ohladi, kitnikez istresite iz pleha, kalupa, modli, nasecite, ukoliko želite pospite prah šećerom i pronađite mu neko suvo i hladno mesto u kući da tu odstoji par dana.
Izvor: Agromedia
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem