Kafu s ukusom bundeve vrlo je lako pripremiti i kod kuće.
Evo što je sve potrebno:
¼ šoljice naseckane bundeve (sorta prema želji)
½ šoljice kuvane kafe
½ šoljice mleka
1-2 kapi ekstrakta od vanile
Smesa začina prema želji (cimet, karanfilić, đumbir...)
Priprema:
U jedan lončić stavite naseckanu bundevu, mleko i začine. Čekajte da bundeva lagano omekša, smesa zavrije, a potom sve prebacite u blender i napravite pire od tih sastojaka. Pire smestite u šoljicu, dodajte kafu i sve dobro promešajte kako biste dobili pitku, homogenu smesu.
Ovo su osnovni sastojci, a prema svojim željama možete dodati i druge začine, kao i poigrati se mlekom na biljnoj bazi, poput kokosovog ili bademovog.
Napitak možete prilagoditi i deci ili osobama koje ne piju kofein, pa samo izostaviti deo s dodavanjem kuvane, crne kafe.
I to je to! Uživajte u pravom jesenjem napitku s pogledom na kišu.
Izvor: Zadovoljna.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus