Osetite duh rusije uz jedinstven recept za njihovu supu - BORŠČ.

Sastojci:

  • 200 g celera
  • 500 g cvekle
  • 2 glavice luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika putera
  • 1 l goveđe supe
  • 3 kašike vinskog sirćeta
  • 250 g belog kupusa
  • 200 g usitnjenog paradajza (svežeg ili iz konzerve)
  • 750 g kuvane juneće plećke
  • so, biber

Priprema:

Celer oljuštite i narendajte na tračice. Cveklu oljuštite i isecite na kolutove. Luk i beli luk oljuštite, naseckajte i staklasto propržite na puteru. Dodajte celer i cveklu i kratko propržite. Podlijte s toliko supe da sastojci budu pokriveni tečnošcu. Začinite sirćetom, solju i biberom, kuvajte oko 30 minuta.

Očistite kupus i tanko ga narendajte. Umešajte u čorbu zajedno s paradajzom, ulijte ostatak supe i kuvajte još 30 minuta. Meso isecite na kocke i neka provri sa čorbom, koju ćete po potrebi još začiniti. Po želji, boršč poslužite s kiselom pavlakom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Stvar ukusa