Osetite duh rusije uz jedinstven recept za njihovu supu - BORŠČ.
Sastojci:
- 200 g celera
- 500 g cvekle
- 2 glavice luka
- 1 čen belog luka
- 1 kašika putera
- 1 l goveđe supe
- 3 kašike vinskog sirćeta
- 250 g belog kupusa
- 200 g usitnjenog paradajza (svežeg ili iz konzerve)
- 750 g kuvane juneće plećke
- so, biber
Priprema:
Celer oljuštite i narendajte na tračice. Cveklu oljuštite i isecite na kolutove. Luk i beli luk oljuštite, naseckajte i staklasto propržite na puteru. Dodajte celer i cveklu i kratko propržite. Podlijte s toliko supe da sastojci budu pokriveni tečnošcu. Začinite sirćetom, solju i biberom, kuvajte oko 30 minuta.
Očistite kupus i tanko ga narendajte. Umešajte u čorbu zajedno s paradajzom, ulijte ostatak supe i kuvajte još 30 minuta. Meso isecite na kocke i neka provri sa čorbom, koju ćete po potrebi još začiniti. Po želji, boršč poslužite s kiselom pavlakom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus