Osetite duh rusije uz jedinstven recept za njihovu supu - BORŠČ.
Sastojci:
- 200 g celera
- 500 g cvekle
- 2 glavice luka
- 1 čen belog luka
- 1 kašika putera
- 1 l goveđe supe
- 3 kašike vinskog sirćeta
- 250 g belog kupusa
- 200 g usitnjenog paradajza (svežeg ili iz konzerve)
- 750 g kuvane juneće plećke
- so, biber
Priprema:
Celer oljuštite i narendajte na tračice. Cveklu oljuštite i isecite na kolutove. Luk i beli luk oljuštite, naseckajte i staklasto propržite na puteru. Dodajte celer i cveklu i kratko propržite. Podlijte s toliko supe da sastojci budu pokriveni tečnošcu. Začinite sirćetom, solju i biberom, kuvajte oko 30 minuta.
Očistite kupus i tanko ga narendajte. Umešajte u čorbu zajedno s paradajzom, ulijte ostatak supe i kuvajte još 30 minuta. Meso isecite na kocke i neka provri sa čorbom, koju ćete po potrebi još začiniti. Po želji, boršč poslužite s kiselom pavlakom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Stvar ukusa
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu