Ručak za pola sata moguće je napraviti uz recept koji vam donosimo u nastavku. Uživajte!

Za ovo jelo potrebno je:

  • 1/2 kg mlevenog mesa
  • pola šolje mlevenog paradajza
  • 1 šolja makarona
  • 1 kašika putera
  • 1 kašike brašna
  • 2/4 šolje mleka
  • 1 šolja rendanog kačkavalja
  • so, biber, začini po želji
  • 2 šolje vode

A evo kako se priprema:

Ispržite mleveno meso i začinite po želji. Dodajte paradajz, vodu i makarone. Zagrejte dok ne provri, a onda smanjite temperaturu i pustite da se krčka 15 minuta. U drugoj šerpi, otopite puter, pa dodajte brašno i tihoj vatri mešajte oko 5 min. Dodajte mleko, i neprestalno mešajući, sačekajte da provri. Kuvajte dok ne postane gušće i dok se ne izgube sve grudvice. Sklonite sa vatre, i ubacite unutra rendani sir. Dobro promešajte, dok se sav kačkavalj ne otopi. Mešavinu sa sirom sipajte preko već spremljenjih makarona sa mesom, i uživajte u ukusu!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs