Ručak za pola sata moguće je napraviti uz recept koji vam donosimo u nastavku. Uživajte!
Za ovo jelo potrebno je:
- 1/2 kg mlevenog mesa
- pola šolje mlevenog paradajza
- 1 šolja makarona
- 1 kašika putera
- 1 kašike brašna
- 2/4 šolje mleka
- 1 šolja rendanog kačkavalja
- so, biber, začini po želji
- 2 šolje vode
A evo kako se priprema:
Ispržite mleveno meso i začinite po želji. Dodajte paradajz, vodu i makarone. Zagrejte dok ne provri, a onda smanjite temperaturu i pustite da se krčka 15 minuta. U drugoj šerpi, otopite puter, pa dodajte brašno i tihoj vatri mešajte oko 5 min. Dodajte mleko, i neprestalno mešajući, sačekajte da provri. Kuvajte dok ne postane gušće i dok se ne izgube sve grudvice. Sklonite sa vatre, i ubacite unutra rendani sir. Dobro promešajte, dok se sav kačkavalj ne otopi. Mešavinu sa sirom sipajte preko već spremljenjih makarona sa mesom, i uživajte u ukusu!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno