Ručak za pola sata moguće je napraviti uz recept koji vam donosimo u nastavku. Uživajte!
Za ovo jelo potrebno je:
- 1/2 kg mlevenog mesa
- pola šolje mlevenog paradajza
- 1 šolja makarona
- 1 kašika putera
- 1 kašike brašna
- 2/4 šolje mleka
- 1 šolja rendanog kačkavalja
- so, biber, začini po želji
- 2 šolje vode
A evo kako se priprema:
Ispržite mleveno meso i začinite po želji. Dodajte paradajz, vodu i makarone. Zagrejte dok ne provri, a onda smanjite temperaturu i pustite da se krčka 15 minuta. U drugoj šerpi, otopite puter, pa dodajte brašno i tihoj vatri mešajte oko 5 min. Dodajte mleko, i neprestalno mešajući, sačekajte da provri. Kuvajte dok ne postane gušće i dok se ne izgube sve grudvice. Sklonite sa vatre, i ubacite unutra rendani sir. Dobro promešajte, dok se sav kačkavalj ne otopi. Mešavinu sa sirom sipajte preko već spremljenjih makarona sa mesom, i uživajte u ukusu!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus