Grožđe je voće koje možete iskoristiti na različite načine, a ovo ukusno slatko je možda svima omiljeni proizvod od ovog voća. Zato, iskoristite sezonu grožđa i napravite slatkiš za porodicu i drage goste!
Sastojci:
- 1 kg očišćenog belog grožđa
- 1 kg kristal šećera
- 100 ml vode
- 2-3 kriške limuna
Priprema:
Grožđe očistite i operite pa stavite da se skroz ocedi. U šerpu, u kojoj ćete kuvati slatko, sipajte šećer, dodajte vodu i stavite na tihu vatru da se polako otapa. Kada se sav šećer istopi dodajte oceđeno grožđe. Šerpu malo protresite da se zrna grozđa nakvase sokom. Kuvajte na umerenoj vatri. Kada se stvori pena sklonite je. Pri samom kraju dodati kriške limuna. Kuvati još 5 minuta i slatko skloniti sa šporeta.
Puniti unapred zagrejane tegle na temperaturi od 100 stepeni. Tegle poklopiti vrućim metalnim poklopcem, zaviti i ostaviti da se hlade tokom noci.
Čuvajte na suvom i hladnom mestu.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem