Ukoliko još niste probali, evo recepta.

Potrebno je:

5 kg belog grožđa

3,5 kilograma šećera

4 litra vode

2 konzervansa

Priprema:

Grožđe očistiti od peteljki i dobro isprati. Tegle takođe oprati, pa napuniti grožđem. U dubljoj šerpi sjediniti vodu i šećer, pa skuvati dok se šećer ne otopi, a voda ne proključa.

U kuvani sirup umešati konzervans i ostaviti da se ohladi. Sirupom zaliti grožđe, pa tegle zatvoriti celofanom.

Dno veće šerpe prekriti kuhinjskim krpama, poređati ispunjene tegle i odgore prekriti krpama. Do polovine šerpe sipati vodu i kuvati na umerenoj tempreraturi dok se celofan ne podigne. Kad se celofan podigne, tegle izvaditi iz šerpe, utopliti ih i ostaviti da se ohlade. Kompot se može praviti i od crnog grožđa ili mešavine crnog i belog grožđa.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs