Letnji kiseli krastavci su sigurno jedan od priloga jelu koji svi volimo jer nas vraćaju u detinjstvo.
Ovo su kiseli krastavci za jedan dan i treba vam minimalno vremena za pripremu, ne stvarate nikakav nered pa i vi koji živite u stanovima u gradovima ovo možete sprovesti u delo.
Treba vam samo sunčan dan, a teglu možete položiti na prozor, balkon, u dvorište, na neke stepenice, svejedno je. Što se tiče cveta mirođije, on se može naći i dok je mirođija mlada, ali i kad je već otišla u seme.
Potrebni sastojci:
- 1kg domaćeg salatnog krastavaca (svetli, bucmasti)
- 1 -2 dcl alkoholnog sirćeta
- 1 kašika soli
- malo mirođije
- malo bibera u zrnu
- 1/2 litre vode
Način pripreme:
Krastavce operite i isecite na četvrtine , ali ne do kraja. Krastavac treba ostati u komadu.
U opranu i čistu teglu poslažite krastavac. U sirće dodajte 0.5 l vode, kašiku soli, grančicu mirođije i par zrna bibera.
Tečnost prelijte preko krastavaca.
Teglu pokrijte tanjirićem i ostavite na suncu, da sunce obavi svoje.
Za dva dana, kad krastavac pobeli, dobićete ukusan kiseli krastavac.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: nezavisne.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus