Ako spremate ćufte, špagete bolonjeze ili nešto drugo ovaj sos se odlično uklapa. Jednostavna priprema domaćeg paradajz sosa obogatiće vaša jela. Obavezno uvrstite ovaj recept u svoju kolekciju zimnice.
Sastojci:
- 6-8 kašika maslinovog ulja
- ½ velikog crvenog luka, sitno seckanog
- čen belog luka
- so i biber
- 2x400 g iseckanog pelata
- 200 ml bujona od povrća (kocka supe)
Priprema:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte sitno seckani crveni luk pa pržite nekih 5 minuta. Dodajte zgnječen čen belog i pržite još oko minut. Posolite i pobiberite. Zatim u luk dodajte pelat i bujon. Neka se lagano krčka nekih 40 minuta. Možete dodatno začiniti, zavisi od vašeg ukusa.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom