Ako spremate ćufte, špagete bolonjeze ili nešto drugo ovaj sos se odlično uklapa. Jednostavna priprema domaćeg paradajz sosa obogatiće vaša jela. Obavezno uvrstite ovaj recept u svoju kolekciju zimnice. 

Sastojci:

  • 6-8 kašika maslinovog ulja
  • ½ velikog crvenog luka, sitno seckanog
  • čen belog luka
  • so i biber
  • 2x400 g iseckanog pelata
  • 200 ml bujona od povrća (kocka supe)

Priprema:

U tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte sitno seckani crveni luk pa pržite nekih 5 minuta. Dodajte zgnječen čen belog i pržite još oko minut. Posolite i pobiberite. Zatim u luk dodajte pelat i bujon. Neka se lagano krčka nekih 40 minuta. Možete dodatno začiniti, zavisi od vašeg ukusa.