Ako želite da napravite najukusniju domaću picu za večeru ili za goste onda umesto kečapa koristite ovaj sos. Takođe bi bilo dobro da sami napravite i testo, a kako to da uradite pročitajte OVDE. Sve je uvek ukusnije ako sami napravite.
Ako vam ostane sosa sipajte ga u teglu i dobro zatvorite i tako može da stoji u frižideru 5-7 dana. Ako odlučite da zamrznete višak, isto stavite u teglu ali tek kada se dobro ohladi zamrznite. Iz zamrzivača vadite dan pre nego što ćete praviti picu, i lagano promešajte da se sastojci opet sjedine.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 1 konzerva pirea od paradajza
- 1 paradajz sos
- so, biber
- italijanski začin
- malo šećera
- tucana paprika (po želji)
- maslinovo ulje
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u šerpi na srednje jakoj vatri. Dodajte izrendani crni luk i pržite, često mešajući, dok luk ne dobije braon boju, nekih 4-5 minuta. Zatim dodajte sitno seckani beli luk i propržite još 30 sekundi. Sipajte paradajz pire i pustite da se kuva minut pre dodavanja sosa od paradajza, italijanskog začina, soli, bibera, šećera i tucane paprike. Sve dobro promešajte da se sjedini. Neka sos počne da ključa smanjite temperaturu na najnižu. Dinstajte i povremeno mešajte 5-10 minuta ili dok se ne zgusne po vašoj želji.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom