Umesto kečapa: Napravite najbolji sos za domaću picu
Ako želite da napravite najukusniju domaću picu za večeru ili za goste onda umesto kečapa koristite ovaj sos. Takođe bi bilo dobro da sami napravite i testo, a kako to da uradite pročitajte OVDE. Sve je uvek ukusnije ako sami napravite.
Ako vam ostane sosa sipajte ga u teglu i dobro zatvorite i tako može da stoji u frižideru 5-7 dana. Ako odlučite da zamrznete višak, isto stavite u teglu ali tek kada se dobro ohladi zamrznite. Iz zamrzivača vadite dan pre nego što ćete praviti picu, i lagano promešajte da se sastojci opet sjedine.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 1 konzerva pirea od paradajza
- 1 paradajz sos
- so, biber
- italijanski začin
- malo šećera
- tucana paprika (po želji)
- maslinovo ulje
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u šerpi na srednje jakoj vatri. Dodajte izrendani crni luk i pržite, često mešajući, dok luk ne dobije braon boju, nekih 4-5 minuta. Zatim dodajte sitno seckani beli luk i propržite još 30 sekundi. Sipajte paradajz pire i pustite da se kuva minut pre dodavanja sosa od paradajza, italijanskog začina, soli, bibera, šećera i tucane paprike. Sve dobro promešajte da se sjedini. Neka sos počne da ključa smanjite temperaturu na najnižu. Dinstajte i povremeno mešajte 5-10 minuta ili dok se ne zgusne po vašoj želji.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs