Možete ih poslužiti kao salatu uz neko meso.
Sastojci:
- 6-8 kg paradajz paprika
Tečnost za barenje:
- 4 l vode
- 1 l alkoholna sirćeta sa 4% sirćetne kiseline
- 1/2 l ulja
- 250 g soli
- 250 g šećera
- 1 kesica bibera u zrnu
Ostalo:
- po želji seckani beli luk
- seckani list peršuna
Priprema:
Paprikama nožem odsecite drškicu, pa ih operite, dobro ocedite i čačkačicom izbušite na par mesta. U posudu stavite vodu, sirće, ulje, šećer, so, biber i stavite na vatru da se kuva. Kad proključa dodajte onoliko paprika koliko je potrebno da prekriju površinu posude i kuvajte paprike samo da voda baci 2-3 ključa. Paprike vadite rešetkastom kašikom i stavljajte u drugi sud. Odmah u vodu za paprike dodajte sledeću turu paprika i dok se one malo ne obare, prvu barenu turu paprika koju ste izvadili u posudu ređajte u tegle, blago pritisnite da se lepo slože, a svaki red pospite seckanim belim lukom i prešunom. Kad napunite 2-3 tegle, pritisnite paprike sa plastičnom rešetkom i napunite tegle sa vrelim presolcem i zatvorite odmah metalnim zatvaračem (bitno je da kada punite tegle da tečnost u kojoj se barile paprike ključa i sa tako vrelim prelijte paprike i odmah zatvorite). Tako uradite sa svim paprikama. Tegle prekrijte sa stolnjakom, i ostaviti tako da se ohlade. A možete i da ih poređate u pleh iz rerne, uključite na 100°C, da tegle tako stoje 1 sat, zatim isključite i ostavite da se u rerni ohlade.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus